ELISA

Treaba e că mi-a apărut ieri un roman, „Elisa” îi zice. Nici nu știu ce să mai spun despre el, că nu mă pricep la promovare. Hai c-o să zic ce scriam pe coperta spate a romanului, deși nu mă avantajează cu mare lucru:

Romanul „Elisa” îşi propune o poveste fără limite, fără graniţe între real, oniric şi fantastic. Este exact ceea ce ne-am dori, sau cum ne-am dori existenţa dacă nu ne-ar fi confiscată de grijile materiale… E un basm pentru oameni mari, o istorioară, care porneşte de la evenimente cât se poate de veridice şi se termină dincolo de ele, într-un teritoriu nesigur şi tainic, guvernat de legi pe care nu le cunoaştem, dar cu atât mai mult râvnit de muritorii de rând. Suntem cu toţii nemulţumiţi, deseori scârbiţi, de apăsarea cotidianului şi ne zbatem de-a lungul vieţilor noastre spre idealuri iluzorii. Pipo, protagonistul romanului, reuşeşte imposibilul dar, la fel ca eroii basmelor, trebuie să aleagă şi o face, realizând instinctiv în final cine şi ce este şi de ce, iar la un moment dat ajunge să spună: „pământul nu e al nostru, noi suntem ai pământului”. Cartea, s-ar putea să vă placă, dar s-ar putea tot atât de bine, dacă n-o citiți, să nu fi pierdut nimic… Aşa e în viaţă, ceea ce ignorăm sau nu putem cunoaşte ni se pare lipsit de importanţă. 

Atât. Cei ce vor să citească romanul să-mi dea de veste pe mirceateorean@yahoo.com , cu un nume și o adresă. Să fiți sănătoși!

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în de altele și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la ELISA

  1. Ma bucur mult pentru aparitia cartii. Desi deja citit, mi-ar face multa bucurie un ex. semnat de Tine. Daca e posibil, asi vira pretul impreuna cu cheltuielile de expediere. O sa am nevoie de contul tau, iar Tu de adresa mea. Prefer pentru asta email.
    O seara placuta iti doresc!
    Alfred

  2. Dan zice:

    Feliciari inca o data pentru scrierile tale! Mare lucru este sa lasi o carte scrisa de tine sa marturiseasca despre trecerea ta prin lumea asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s