ceafă de porc la cuptor

Multă lume asociază nefericit ceafa de porc cu grătarul berea și manelele. Bucata asta de carne n-are nicio vină, noi greșim, căci cefa de porc se poate prepara și elegant, nu că la grătar n-ar fi bună, dar nu-i de bonton să te afumui ori de câte ori mămânci astă bucățică porcină.

Să nu lungesc vorba, reteta de mai jos am furat-o de prin vecini și nu mică mi-a fost mirarea când am descoperit că astfel pregătită carnea e deosebit de fragedă și suculentă. Povestea porcului e cam așa:

Ingrediente: 1kg ceafă de porc nefeliată și fără os, 2 morcovi, 4 cepe sănătoase, 5 căței de usturoi, 1 cană de supă, 1 cană de vin, sare, piper, cimbru.cf1

Preparare:

1. Se ia ceafa de ceafă, se spală, se împănează cu usturoi, se masează cu sare, piper și cimbru, iar după ce își revine din transă, cam după o oră și ceva de repaus la frigider, se perpelește în ulei pe toate părțile, sigilându-i astfel sucurile și aromele în interior.cf2

 2.Se așează apoi ceafa astfel bronzată într-un vas, pe un pat de felii de morcovi și ceapă, se stropește copios cu supă și vin, se acoperă vasul cu un capac (sau cu folie de aluminiu dacă vasul nu are capac) și se dă la cuptor timp de 40 de minute. La jumătatea timpului de coacere puteți întoarce bucata de carne pe partea cealaltă, astfel încât să fie pătrunsă uniform.

3.Apoi, când chinurile termice au luat sfârșit, de scot legumele, se mixează într-un blender și se obține o nebunie de sos.

Feliile de ceafă, căci înainte de servire ceafa se feliază, se pot alătura unui pireu de cartofi, de țelină, mazăre, spanac și așa mai departe, dar eu rămân credincios cartofilor. Bineînțeles nu uitați nici de sos !!!

cf 3100_7890 - Copy

Poftă bună !

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la ceafă de porc la cuptor

  1. Frumoasa prezentare… atat de artistica incat nu mi-am dat sigur seama ca s-a gatit ceva acolo sau au fost exprimate niste ganduri care te ungeau la siflet, facand terapia de dinainte de degustare.
    Multa lume are nevoie de experienta in plus bucatarie, asa ca multumim.
    Toate cele bune !

    • mirceateorean spune:

      Îți mulțumesc pentru aprecieri. N-am făcut nimic deosebit, căci rețetele nu sunt creația mea – singura notă de originalitate o constituie doar prezentarea lor, care se vrea mai puțin monotonă decât a bucătarilor consacrați. Sincer vorbind, m-ar bucura ca vizitatorii blogului să acorde mai multă atenție romanelor mele, publicate integral în secțiunea „vorbe”, decât rețetelor. Dar ce să-i faci, pare-se că la noi foamea de literatură e dominată de imboldurile stomacului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s