Piept de pui umplut

Iarăşi piept de pui, am şi eu o obsesie… pieptul de pui… Pieptul de pui, poate fi umplut cu graţie extremă încât şi cei care îl desconsideră (printre care, nu de mult, mă număram şi eu) să realizeze că e un fel absolut delicios.

Ingrediente: 4 sau 6 lobi de piept de pui, în funcţie de câţi oameni avem la masă, 150g kaizer, 2 ardei graşi (de preferinţă unul galben şi unul roşu), un dovlecel timid, cam la 400g (din el, după ce îi scoatem miezul cu seminţe va rămâne mult mai puţin, să zicem vreo 200g ), o ceapă mare ori 2 mai mici, un ardei iute, cimbru, sare, piper, frunze de pătrunjel, 50 ml de untdelemn, 100ml de vin alb şi cam atât.

Preparare:

  1. Fasonăm şi spălăm lobii de piept de pui, îi uscăm în nişte prosoape de hârtie şi tăiem în interiorul fiecăruia câte un buzunar.
  2. Preparăm umplutura. Tăiem kaizerul, ceapa şi ardei şi dovlecelul cubuleţe şi le sotăm în puţin untdelemn. Începem cu kaizerul, pe care nu îl prăjim prea tare, doar atât cât să-şi lase aroma în untdelemn, adăugam apoi ceapa şi ardeii, iar în final dovlecelul şi le sotăm încă vreo 3 minute.
  3. După ce materialul de umplutură s-a răcit puţin îl îndesăm frumuşel în „buzunarele” lobilor de piept de pui. În final, putem sigila aceste buzunare cu o scobitoare sau două, aşezăm pieptul de pui într-un vas termorezistent, îi dăm puţin untdelemn, îl stropim cu vin, presărăm deasupra puţin cimbru şi piper şi îl dăm  la cuptor vreo 30-40 de minute.
  4. Când s-a rumenit puţin, totul e gata, îndepărtăm scobitorile, lăsăm lobii să se răcorească puţin după care îi putem felia şi așeza la loc în sosul din vas. Se poate servi cu o garnitură de orez sau cu ce ne vine mai bine la îndemână, cartofi, legume sotate, cuş-cuş, etc.

Poftă bună !

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Piept de pui umplut

  1. Bravo Mircea!…Asta este o evolutie pt. un ardelean…care are puterea sa iasa din sunca zilnica de porc:))…Arata f. bine…Precis o s-o fac si eu…Oricum e mult mai bine decat articolul pseudo-politic de dinainte si ai sanse cu asta sa obtii si concordia romanilor si pe cea a maghiarilor:)

  2. claudiu spune:

    felicitari ,deja gura -mi lasa apa, mai vreeeeeeaaaaauuuuu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s