Ingrediente „miraculoase”

GhimbirulIngredientul activ ce face ghimbirul       atat de sanatos este gingerolul, un component despre care se stie ca       relaxeaza vasele de sange, stimuleaza circulatia sanguina si ne scapa de       dureri. Gingerolul este folosit si in ajutorul digestiei si inhiba       senzatia de voma. Astfel, ghimbirul este un condiment excelent pentru       raul de dimineata sau pentru a trata efectele secundare ale       chimioterapiei.

Ghimbirul este si anti-inflamator, ceea   ce inseamna ca poate fi folosit impotriva bolilor de inima, a cancerului,  a Alzheimer-ului si a artritei. Mai mult, ghimbirul este bogat in       antioxidanti care sunt foarte benefici organismului uman.

Stire picanta: Proprietatile sanatoase ce le contine       ghimbirul au fost documentate inca de acum 2000 de ani!

Oregano

Doua dintre cele mai importante       componente din oregano sunt timolul si carvacolul ce au puternice       proprietati antibacteriene. Mai mult, un studiu a aratat ca in Mexic,  oregano a fost mai eficient impotriva amibei decat medicamentele       prescrise de doctori precum tinidazolul.

Oregano este si un antioxidant puternic,       bogat in fitonutriente. Un gram de oregano contine de 42 de ori mai multi       antioxidanti decat marul, de 30 de ori mai multi antioxidanti decat cartoful, de 12 ori mai multi antioxidanti decat portocala si de 4 ori  mai multi antioxidanti decat afinele.

Stire picanta: Oregano inseamna “bucuria muntelui” si  in unele parti din Europa este denumit si maghiran salbatic, fiind  inrudit cu acesta.

Scortisoara

Scortisoara este un condiment       anti-microbian. Un studiu din august 2003 al Revistei Internationale de  Microbiologie a descoperit faptul ca un numar scazut de picaturi de ulei de scortisoara amestecat cu suc de morcov poate conserva mancarea si      poate distruge organismele patogene din aceasta, toate in timp ce ii da si o aroma mai placuta.

Scortisoara previne si formarea cheagurilor de sange si blocarea capilarelor. Mai mult, poate imbunatati si functiile creierului.

Persoanele care sufera de diabet ar  trebui sa stie ca scortisoara este foarte folositoare in stabilizarea nivelului de zahar din sange. Un studiu din decembrie 2003 al Centrului       pentru Diabetici a aratat ca daca un bolnav consuma zilnic intre 1 gram si 6 grame de scortisoara, nivelul zaharului din sange scade simtitor (la suferinzii de diabet de tip II), la fel ca si cel al trigliceridelor si al colesterolului.

Si asta nu e tot! Scortisoara este si cel mai puternic antioxidant dintre toate condimentele!

Stire picanta: In medicina traditionala chineza,  scortisoara este folosita in ceai impreuna cu ghimbirul pentru a trata       raceala si gripa.

Sofranul de India (Curcuma)

Curcuma, cea care ii da sofranului       culoarea galbuie, este ingredientul activ din acest condiment. Curcuma este o substanta anti-inflamatoare si poate lupta impotriva unor boli precum fibroza cistica, Alzheimer, colita, ulcerul, artrita sau boala lui Crohn. De asemenea, curcuma ofera protectie cardiovasculara si imbunatateste functiile ficatului.

Stire picanta: Sofranul sau curcuma este condimentul utilizat in sosurile curry. Tot acest condiment coloreaza in galben       traditionalul mustar.

Salvia

Salvia este anti-inflamatoare si       antioxidanta. Salvia contine flavonoide, acizi fenolici si enzime hidrolitice. Astfel, salvia poate combate artrita reumatoida, bolile       inflamatorii, astmul bronsic si ateroscleroza.

Se pare ca salvia ajuta si la o mai buna       functionare a activitatii cerebrale. Un studiu al Societatii Farmaceutice Biochimice a revelat ca persoanele care au consumat ulei din extract de salvie aveau o memorie mai buna fata de cei care au urmat un tratament cu placebo.

Stire picanta: La origini, salvia inseamna “a fi salvat”. Mai multe companii farmaceutice incearca sa adauge uleiul de     salvie in cel folosit la gatit pentru a preveni uleiurile sa rancezeasca  si pentru a creste rata de viata a omului.

Ardeii iuti

S-a descoperit ca ardeii iuti ce contin capsicina ajuta la urmatoarele:

– curata substantele mucoase din plamani       si nas;

– imbunatatesc imunitatea organismului;

– previn ulcerele stomacale;

– ajuta la pierderea in greutate;

– reduc colesterolul si nivelul       trigliceridelor;

– previn cancerul de stomac;

– calmeaza durerile.

Stire picanta: Cu cat este mai iute ardeiul, cu atat mai multa  capsicina contine

Patrunjelul

Poate ca cel mai interesant lucru pe care il poate face patrunjelul este sa lupte impotriva cancerului. Studiile pe  animale au aratat ca patrunjelul inhiba formarea de tumori, in special pulmonare. Mai mult, patrunjelul neutralizeaza efectele fumului (de tigara sau gratar).

Patrunjelul este si o sursa bogata de       antioxidanti si nutrienti ce protejeaza inima precum vitamina C,  betacarotenul si acidul folic.

Stire picanta: Patrunjelul este excelent pentru o respiratie proaspata dupa ce ati mancat.

Acest articol a fost publicat în de altele. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s