inimioare în sos picant

Aceasta e reţeta cu numărul 100 şi aş fi vrut  să fie ceva mai spectaculos dar nu a fost să fie. E o reţetă rapidă care nu ne ţine în bucătărie mai mult de o jumătate de oră, ca mai toate reţetele mele, căci se vede treaba că mie îmi place mai mult să mănânc decât să moşmondesc ore în şir pe lângă cratiţe şi tigăi.

Ingrediente: 500g inimioare de pui, 5 căţei de usturoi, 1-2 ardei capia (sau de care aveţi), 2 linguri de capere murate, o linguriţă sau două  de pastă ardei  iute (se găseşte şi în comerţ sub numele de „Eros Pista”), 100 ml bulion, 30ml vin alb, o linguriță de zahăr sau miere, sare, piper, frunze de pătrunjel sau mărar, ori chiar de amândouă. Vara, putem înlocui ardeiul crud şi pasta de ardei iute cu 2-3 ardei copţi şi vreo 3 ardei iuţi copţi şi apoi tocaţi mărunt… In final, tot un fel de pastă va ieşi, dar aroma de ardei copţi face toţi banii.

Preparare: Spălăm inimioarele,  le tăiem jumătăţi şi le mai spălăm o dată. Într-o tigaie cu ulei fierbinte călim usturoiul, caperele şi ardeiul, nu mult, vreo 2 minute, amestecând mereu să nu se ardă. Punem apoi şi inimioarele în tigaie şi le sotăm până îşi schimbă bine culoarea, iar după aceea le răcorim cu puţin vin. Când alcoolul din vin s-a evaporat, adăugăm bulionul şi pasta de ardei iute şi lăsăm totul să fiarbă cam 10 minute. În final, potrivim lucrarea de sare, piper şi zahăr, aromăm cu verdeaţă şi e gata.

Acest soi de curry, cum i-ar spune asiaticii, e o chestie iute-dulce-acrişoară care merge de minune cu paste sau cu orez. Dacă chiar vrem o tentă asiatică mai pronunţată, odată cu usturoiul şi ardeiul, putem sota şi puţin ghimber răzuit şi spre final aromăm totul cu o lingură, două de sos de soia şi o linguriţă de sos de peşte.

Asta a fost, garnisim farfuria cu nişte frunze de praz şi vreo 3 măsline şi dorim tuturor poftă bună.

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s