pulpe (inferioare) de curcan la cuptor

Sunt sigur că multă lume priveşte pulpele inferioare de curcan ca pe un fel de bau-bau… sunt prea mari, se dezosează greu din cauza oaselor subţiri care le străbat, iar gândul că nu se vor pătrunde îi face pe mulţi să le lase în vitrinele frigorifice ale magazinelor de carne şi să aleagă altceva. Ei bine, nu-i chiar aşa. Aceste pulpe sunt extrem de gustoase şi cu puţină răbdare putem obţine o friptură delicioasă. E drept că se fac mai încet, dar nu ne obligă nimeni să stăm lângă cuptor, să le păzim, iar pregătirea de dinainte de cuptor nu durează nici cinci minute.

Ingrediente: (şase porţii) 3 pulpe de curcan, o ceapă, un ardei, 8 căţei de usturoi, boabe de muştar (o linguriţă), puţin cimbru (o jumătate de linguriţă), coriandru boabe (o linguriţă), 7 boabe de ienibahar, sare, piper negru proaspăt măcinat, 2 foi de dafin, ulei 50 ml, 200 ml vin alb sau roşu, din cel pe care avem de gând să-l bem şi la masă.

Preparare:

 1. Se spală pulpele, se curăţă de piele, şi se masează bine cu ulei, sare şi piper şi se aşează într-o tavă sau într-un vas roman. Eu am folosit un vas roman pentru că are şi capac şi nu mai trebuie să folosesc folie de aluminiu. Se adaugă celelalte ingrediente, ceapa, usturoiul, boabele de coriandru, muştar şi ienibahar, foile de dafin, ardeiul gras, uleiul şi vinul şi se dau la cuptor.
 2. După o oră le scoatem şi  întoarcem pulpele pe cealaltă parte, punem capacul şi le mai lăsăm o oră la cuptor.
 3. Când a trecut ora, scoatem vasul din cuptor, înlăturăm capacul şi iarăşi le dăm la cuptor o oră sau chiar mai puţin, uite aşa, să prindă puţină culoare, să se rumenească.

Atât. În timpul acesta putem citi o carte sau dacă suntem masochişti, ne putem delecta cu mizeriile de la televizor… E o mâncare de week-end, care nu ne solicită prea mult. Se poate servi cu cartofi piure, cu orez sau, mai simplu, cu o salată de crudităţi.

Poftă bună!

This entry was posted in la cratita and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 răspunsuri la pulpe (inferioare) de curcan la cuptor

 1. angela spune:

  deşi nu-s fan curcan, îmi place cum arată :)

 2. cosmin spune:

  De ce nu ai pus pe turkey in bait?

  • mirceateorean spune:

   Baiţul e de multe ori o fandoseală… Dacă era o carne roşie şi tare, dacă curcanul ar fi fost de curte, mai sportiv, sau sălbatic, da, merita efortul, dar, cu prăpădiţii ăştia de crescătorie, frăgezirea în avans nu are rost. În final carnea a fost atât de fragedă şi făcută încât se desprindea de pe oase. Asta e.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s