pentru elena udrea… vorbe degeaba

Nu m-aş fi gândit că-i voi scrie vreodată unei blonde pe blogul personal, fie ea şi ministru sau ministresă, dar i-am scris. De Elena Udrea e vorba. Aşa, când o văd pe sticlă şi tace, mi-e simpatică dar când îşi face titlu de glorie dintr-o lege neghioabă – despre eutanasierea câinilor comunitari este vorba – nu pot să tac…  Acuma, sincer, mai bine tăceam… Asta-i părerea mea de ardelean sceptic.

Trăim într-o ţară unde câinii şi ţiganii par a fi problemele cheie. Ţiganii chiar sunt. De ţigani nu putem vorbi ca de o plagă că nu e corect din punct de vedere perpendicular, interstiţial ori cine ştie din ce alt punct de vedere… Şi apoi ţiganii sunt oameni, căci aşa se vede când îi priveşti de departe… În schimb batem monedă pe câinii comunitari şi tot îi rezolvăm de două decenii încoace, însă fără succes. De ce? Pentru că toate legile şi proiectele de legi încearcă să combată efectul iar nu cauza. Omul şi nu animalul este vinovat pentru această situaţie iar legile noastre vizează mereu victima şi nu vinovatul. Rădăcina răului e omul, nu animalul dar n-am auzit de nici o lege care să pedepsească imbecilii care îşi abandonează câinii sau pisicile…De aici trebuia pornit. Aş vrea să aud că abandonul unui animal este pedepsit cu o amendă usturătoare şi cu interdicţia de a deţine pe viitor orice animal de companie.  N-o să aud de aşa ceva, căci astfel de măsuri ar fi nepopulare şi nu trebuie uitat că tâmpiţii au drept de vot, pe când animalele, nu. Şi iarăşi ajungem de unde am plecat, la noi totul se rezumă la jocuri politice, unele mai voalate altele de-a dreptul neruşinate.

Esenţa cred că e starea noastră de sănătate morală şi civică. Noi, ca societate civică suntem bolnavi, atâta timp cât aşteptăm să ni se dea şi să ni se facă fără ca noi să mişcăm un deget. Moral, moral suntem în comă şi murdari până în albul ochilor, căci sănătatea morală e direct proporţională cu atitudinea  faţă de cei lipsiţi de apărare… Ne comportăm murdar cu mediul înconjurător, cu semenii noştri, cu animalele… Săracă ţară creştină cu sute de mii de închinători la moaşte şi lingători de icoane … S-o fi rugat vreunul: „Doamne ajută-mă să fiu iar om”? Nu cred. Am uitat oare că una dintre legi este să nu ucizi?! Să nu ucizi însemnă că nu ai drept de viaţă şi moarte asupra altor fiinţe, fie oameni, fie animale. Desigur, biserica-ortodoxă-comercială-română tace… Are alte treburi, e implicată adânc în adunarea de fonduri pentru salvarea neamului… Ce plăsmuire deşănţată!

Am citit comentarii cum că toate animalele ar trebui castrate ori sterilizate…Nu mă opun dacă propunătorul iese în faţă cu exemplu personal, deci el, cu ouăle în palmă. Adică cum, domnule, animalele se vor înmulţi prin spori, ori cum? Dar hai s-o luăm altfel, ce-ar fi să castrăm toţi violatorii, hoţii, imbecilii, infractorii, interlopii, retardaţii care fac copii să-i pună la întins mâna pe la colţuri de stradă… Ar fi rău. Ar pieri alegătorii, masa de manevră… Pentru Dumnezeu, n-am nimic cu ţiganii! Ei sunt tot un efect, nu o cauză. Efectul nepăsării şi intoleranţei noaste, a bunului popor român, cel cu pâinea şi sarea şi iubirea aproapelui… Rahat pe băţ pentru adormit turiştii! Noi suntem altfel: dominaţi de invidie, lăcomie, mândrie prostească, habotnicie şi ură. Noi nu ne iubim nici măcar pe noi… Câtă vreme nu vom încerca să ne iubim aşa cum suntem, urâţi, mici şi nemernici, n-avem nici o şansă.

Am zis destul, am supărat pe mulţi dar sper ca mânia să le fie constructivă, să le deschidă ochii şi să se scuture de nepăsarea şi necuviinţa greţoasă în care se lăfăie.

Ah, apropo de lege… zic s-o luaţi de la capăt.

Reclame
Acest articol a fost publicat în vorbe și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la pentru elena udrea… vorbe degeaba

  1. Cu siguranta ai suparat pe multi, Mircea – dar sa nu uitam ca… „adevarul nu jigneste, ci ofera dusuri reci prostiei caldute”.
    Ah, apropo de lege… zic ca ai perfecta dreptate (precum si apropo de toate celelalte abordate in articol).

  2. badea zice:

    nu ,pe mine nu m-ai plictisit gindesc exact ca tine ,si sintem multi ,mult mai multi decit acei lingatori de icoane care nu iubesc viata ,sint doar niste ipocriti care ling icoane ,dupa care doresc moartea animalelor,sper ca noi cei multi romani adevarati sa-i anihilam .Doamne ajuta !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s