aripioare în sos de vin si bulion

Aripioarele  de pui sunt un deliciu nu neapărat sănătos dar un păcat cu care ne putem dedulci din când în când, cât mai rar, sub diferite forme.  Şi dacă tot nu reușim să ne  abținem, m-am gândit la o rețetă cât mai puţin nocivă.  Se înțelege că n-am reinventat roata dar a ieșit un fel de mâncare pe care n-o să-l  regretați  dacă vă aventurați  la cratiță înarmați cu toate cele trebuincioase.

Ingrediente pentru 8 porții: 16 aripioare de pui, un ardei, 3 cepe, un morcov mic, untdelemn 50ml, 3 rămurele de cimbru, o lingură de pasta de roșii, 3 de țelină, o linguriță de oregano uscat, sare, piper, boia iute după gust, 600ml bulion cât mai gros, 600g bavete, o legătură de pătrunjel verde, 6 frunze de busuioc, 100ml de vin alb, 50g parmezan răzuit.

Preparare: aripioarele se curăță, eliminând vârfurile, se spală și se prăjesc  vreo 7-8 minute în untdelemn încins după care se scot într-un alt vas.

În uleiul rămas sotăm morcovul răzuit, ceapa și ardeiul tăiate cât mai mărunt.

Când legumele s-au înmuiat punem aripioarele peste ele, le lăsăm vreo 3 minute să se cunoască, adăugam sare, piper, cimbru şi boia iute. Apoi, le alăturăm vinul pasta de roșii și le îngăduim să fiarbă vreo 5 minute,

după care acoperim totul cu bulion şi tragem cratița la foc mic încă vreo 20 de minute, până ce uleiul începe să iasă deasupra iar bulionul se mai îngroașă.

Cam asta e, la final adăugam oregano şi gata.

Pastele le fierbem, le scurgem, le stropim cu puţin ulei şi le înmiresmăm cu busuioc şi pătrunjel verde, cam jumătate din cantitatea pe care am tocat-o. Nu-i rău dacă le aromatizăm şi cu un polonic din sosul în care au fiert aripioarele.

Se servesc calde, alături de aripioare şi sos, înveselite cu parmezan şi pătrunjel  verde. Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la aripioare în sos de vin si bulion

  1. Margareta Popa spune:

    Arata foarte bine si cred ca sint delicioase .Felicitari ,cei mai mari gastronomi sint unii barbati

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s