clătite cu piept de pui şi legume

N-aş putea zice că felul acesta de mâncare e românesc şi, de la bun început, voi mărturisi ca are oarece influențe asiatice, deşi majoritatea ingredientelor sunt autohtone. Pur și simplu, mi-a fost ciudă pe pachețelele de primăvară ale chinezilor şi am încercat ceva asemănător. N-a fost rău şi pe lângă asta nici nu înseamnă cine știe ce cheltuială.

Ingredientele pentru 15 clătite ar fi după cum urmează:

–          Aluatul de clătite: 500g faină, 2 ouă, o jumătate de linguriţă de sare, o linguriţă de cimbru uscat, lapte, sifon sau bere până ajunge la consistenţa potrivită, adică în momentul când se aseamănă ca grosime cu o smântână proaspătă.

–          Umplutura: 2 morcovi, o țelină mică, un ardei, o ceapă, 250g piept de pui, un ardei iute, un castravete murat, o legătură de pătrunjel, 3 linguri de untdelemn,  sare, piper, ghimber, o lingură de sos de soia şi o lingură de miere.

Prepararea e mai anevoioasă, nu că ar fi mare lucru de capul ei dar cere mai multă migală. Se începe de regulă cu aluatul. Acesta chiar că e simplu: cu ajutorul unui mixer amestecăm făina, ouăle, sarea, cimbrul si lichidul asupra căruia ne decidem pană când aluatul ajunge la consistența dorită. Tot secretul e să nu turnăm lichidul peste făină dintr-o dată ci treptat, subțiindu-l încetul cu încetul. Când zicem că am obținut ce doream, punem aluatul să se odihnească la rece şi ne ocupăm de umplutură.

Spălăm totul sub jet de apă rece, inclusiv pieptul de pui, curățăm zarzavaturile ş-apoi ne distrăm debitând morcovul şi țelina sub formă de bastonaşe subțiri, cât mai subțiri. Cu ardeiul gras şi ardeiul iute procedăm la fel iar ceapa o tăiem peştişori, adică în felii finuţe. Nici pieptul de pui nu-l iertăm, îl tăiem felii şi apoi fâşii subţiri, nu mai lungi de 2 centimetri.

Tratamentul termic începe prin călirea morcovului şi ţelinei,

după care urmează carnea,

apoi, după 5 minute, când s-a făcut carnea, ceapa şi ardeiul, moment în care putem adăuga sarea, piperul, ghimbirul şi, în cele din urmă, castravetele murat şi pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Înainte de a opri focul încorporăm mierea şi sosul de soia şi umplutura e gata.

De aici încolo, gata cu creația, e doar muncă fizică, facem clătitele, le umplem şi le rulăm.

În final se pot şi mânca.

  Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la clătite cu piept de pui şi legume

  1. Cosmin spune:

    Mmmm! Apetisant.
    Varianta aceasta de clatite nu am incercat-o dar pe linga clasicele clatite cu gem/ciocolata/brinza dulce mai recent am trecut la clatite cu felii subtiri de sunca presata si cascaval razuit.
    Procedeul incerc sa il descriu astfel: dupa ce clatita e facuta pe o parte si este intoarsa, pun feliile subtiri de sunca presata (aici in Anglia sint gata feliate) apoi presar cascavalul razuit in prealabil si astept pina se face si partea intoarsa de clatita.
    Are un gust deosebit, clatita fiind putin dulce, sunca si cascavalul fiind opuse la gust.
    Am sa incerc si clatitele dumneavoastra. Ma primiti? :)) kidding.

  2. miranda spune:

    Foarte apetisant! Eu in plus mai pun felii subtiri de rosii si o frunza de salata.🙂

  3. Otilia spune:

    E o reteta nemaipomenita, preferata de familia mea. Eu mai adaug peste clatita deja umpluta un sos din rosii proaspete facut in blender cu putin ulei de masline, otet balsamic, un firicel de zahar (pentru aciditate), oregano si piper. Peste sos presar si patrunjel tocat. Delicios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s