castraveţii covăsiţi (muraţi la soare)

De cum trece jumătatea lui iunie și apar pe piață castraveții de solar și de grădină nu mă pot abține să nu anticipez murăturile de toamnă cu niște castraveți covăsiți, adică murați la soare.  Sunt un deliciu și mult, mult mai sănătoși decât cei murați în oțet.

Ingrediente: (pentru un borcan de 1 litru): 1kg de castraveți, mărar verde, 2 crenguțe de cimbru sau o linguriță de cimbru uscat din plic, un cățel de usturoi, o jumătate de felie de pâine, 2 linguri de sare şi un ardei iute sau mai puțin, după gust, plus apă.

Prepararea nu ţine mai mult de zece minute. Garnisim borcanul cu mărar, cimbru, usturoi şi ardei iute, spălăm castraveţii, le tăiem capetele şi le crestăm în cruce la o adâncime de 2-3 centimetri, după care îi aşezăm în borcan.

Urmează sarea, apa clocotită bucata de pâine. Atât, punem capacul, nu foarte strâns şi aşezăm borcanul la soare.

După trei zile de plajă murăturile sunt gata.

Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s