creste cu pui în sos ragu

O mâncare destul de simplă, la îndemâna oricui poftește ceva ieftin, gustos şi sățios. Ingredientele sunt puține şi dintre cele obișnuite: (pentru 6 porții) 500g paste (eu am ales creste), 6 pulpe superioare dezosate, 2 cepe, 1 ardei, sare, piper, boia iute, 5 căței de usturoi, 6-7 frunze de busuioc, 70ml vin alb, 500ml bulion, untdelemn.

Prepararea nu ne ia mai mult de o jumătate de oră, adică: punem pastele al fiert, spălăm şi mărunțim pulpele în fășii, puțin mai groase decât un deget, iar ceapa și ardeiul le tocăm mărunt, cât mai mărunt.

Continuăm prin a condimenta carnea (sare, piper şi un strop de boia iute)  și a o prăji în vreo 4 liguri de untdelemn, 5-6 minute, până se pătrunde bine, apoi o scoatem într-un castron și în același untdelemn prăjim ceapa şi ardeiul, încă vreo 3 minute, după care punem iar carnea în tigaie şi o amestecăm cu ceapa şi ardeiul şi le răcorim cu vin.

După ce vinul se evaporă puțin adăugăm bulionul și usturoiul și le lăsăm să fiarbă în continuare preț de 6-7 minute.                                                                                                         Între timp, când pastele au fiert le strecurăm, şi le înviorăm cu un polonic sau două din sosul în care fierbe carnea şi le aromăm cu busuioc.

Când uleiul începe să se ridice la suprafaţă şi sosul parcă se îngroaşă puţin, e semn că am cam terminat. Oprim focul si presărăm restul de busuioc.

Cei ce preferă oregano pot folosi oregano, căci se spune că busuiocul se folosește doar la sosurile fără carne. Eu zic că regula e alta: e bine așa cum ne place. Se servește cu parmezan sau fără.

Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s