supa de fasole verde

 Una  dintre supele de sezon cu care nu ardem prea mult gazul prin bucătărie este supa de fasole verde. E bună, reconfortantă și chiar răcoritoare, căci se poate consuma atât caldă cât și rece.

La ingrediente trebuie să pomenim în primul rând fasolea verde, plus-minus un kilogram, o ceapă, o bucățică de țelină, un ardei, frunze de țelină și de pătrunjel,  o lingură, două de făină, untdelemn,  bulion 700ml,   sare și apă.

Preparare. Fierbem 7 minute ceapa, țelina și ardeiul  într-un litru de apă cu sare apoi adaugăm fasolea verde și frunzele de țelină, care, în mod normal, trebuie să fiarbă și ele în următoarele 5 minute.

Intre timp pregătim un rântaș din 2 linguri de făină și bulion, adică prăjim făina cam 40 de secunde în untdelemn și  o stingem cu bulion. Dacă e prea gros îl mai lungim puțin cu un polonic sau doua din zeama în care fierbe fasolea.

Când fasolea e aproape fiartă turnăm peste ea și rântașul, o mai lăsăm să clocotească vreo 3 minute, presărăm pătrunjel verde și gata.

Se servește cu (sau fără) smântână și în compania unui ardei iute.

Pofta bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s