ghiveci cu pulpă de curcan

Ghiveciul de curcan este o găselniță de săptămâna trecută, când parcă aș fi mâncat și tocana de legume și pilaf și tocana de curcan iar până la urmă le-am împăcat pe toate.

Ingrediente (pentru 6 porții): o pulpă superioară de curcan cam de vreo 700g, 3 ardei grași, 2 morcovi, o jumătate de țelină, 3 cepe, untdelemn, sare, piper, cimbru, 2 linguri de pastă de tomate, 2 frunze de țelină, o legătura mare de pătrunjel verde și 300g orez. Dacă avem la îndemână și un puișor de dovleac sau o vânată mignona, nu strică să le introducem în joc.

Preparare. Carnea o spălăm, o tăiem bucăți, cuburi cum s-ar zice, îi dăm puțină sare, piper, o idee de cimbru și o adăpostim în frigider. Curățăm și spălăm apoi tot ce e legumă sau zarzavat, adică ceapa, morcovul, țelina, ardeii și le tocăm mai cu milă în bucăți mai mari, că în cazul unui ghiveci e bine sa le mai recunoaștem și în farfurie.

Apoi, într-o cratiță punem niște untdelemn la încins și începem prin a sota morcovii și țelina, vreo 3-4 minute, nu mai mult, după care procedăm la fel cu ardeii și ceapa, iar când s-au înmuiat puțin putem adăuga și carnea.

Lăsam și carnea să se cunoască cu ceilalți protagoniști, și după alte 3-4 minute îi îmbăiem cu oleacă de apă, așa ca aproape să-i acopere cu totul, înveselim întrunirea cu pasta de roșii și frunzele de țelină și lăsăm lucrarea la foc potrivit până ce carnea e fiartă.

E timpul să adăugăm orezul. Îl spălăm și îl slobozim pur și simplu în fiertură și, pentru că orezul e mare amator de apă, la fiece măsură de orez punem și trei măsuri de apă – e bine să avem la îndemână apă fierbinte – fără să punem la socoteală apa deja existenta în cratiță. În 15-20 de minute e gata și dupa ce adăugăm frunzele de pătrunjel tocate mărunt, stingem focul.

Dacă pilaful sau ghiveciul nostru e mai zemos, nu trebuie să ne facem griji, într-o jumătate de oră, o oră, orezul va bea toata apa.

Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s