pui cu capere, cașcaval şi smântană

O rețetă mai mult decât rapidă cu un rezultat delicios. Rețetă pentru leneși, grăbiți și pentru toți cei ce n-au timp de pierdut prin bucătărie. Ingrediente (pentru 4 porții): 400g bavete sau alte paste, 4 pulpe de pui dezosate, un ardei, 5 căței de usturoi, 3 linguri de capere (din conservă), un pahar de vin alb,100g cașcaval, 150g smântână, o legătură de pătrunjel, sare, piper, untdelemn.

Prepare. Pastele se pun la fiert în apă cu sare. Între timp spălam pulpele de pui, le zvântăm într-un prosop, le tăiem fâșii și pe punem la prăjit în vreo 4 linguri de untdelemn.

Când fâșiile de pui și-au schimbat puțin culoarea adaugăm ardeiul mărunțit cubulețe.

După vreo 3 minute urmează caperele și usturoiul, mărunțit și el. Le lăsam încă vreo două minute, le dăm sare și piper pe placul nostru și apoi turnăm vinul și le îngăduim la foc potrivit până ce carnea e făcută.

În acest interval de timp răzuim cașcavalul și scurgem pastele de apă. Turnăm apoi carnea si sosul format peste paste.

Presarăm cașcavalul…

… și turnăm smântâna, după care amestecăm. Nu uităm nici de pătrunjel.

E gata.

Poftă bună și un vin alb!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s