omletă cu telemea

Omleta rămâne mereu o soluție viabilă atunci când ne grăbim sau când frigiderul nu ne oferă altă alternativă. Şi ca omleta să fie mai cu dichis, să semene cu surorile ei care se numesc „frittata” i-am, adăugat şi eu ce mi-a fost mai la îndemână.

Pentru 2 porții ingredientele ar fi după cum urmează: 2 ouă, câțiva stropi de lapte, 2 ciuperci, o jumătate de ardei kapia, 70g telemea, o ceapă verde, o roșie mică, câteva frunze se mărar, untdelemn, sare, piper, după gust.

Prepararea. Ca să ne încadrăm în cele 10 minute necesare acestui event matinal, procedăm cu viteză: mărunțim ceapa şi mărarul, feliem ciupercile, roșia și ardeiul iar într-o tigaie punem puțin untdelemn la încins iar între timp batem ouăle cu 25ml de lapte. Apoi călim ardeiul, ciupercile şi ceapa preţ de 1-2 minute.

Între timp tăiem telemeaua feliuțe și o așezăm peste ingredientele din tigaie. Apoi, ca să ne iasă o omletă şi nu altceva turnam și ouăle. (În loc de telemea  putem folosi ceva mai puțin sărat, caș, cașcaval sau orice altă brânză care ne face cu ochiul). Ornăm cu roșii şi mărar verde şi condimentăm cu piper. În următoarele 2 minute e gata şi se poate servi alături de o felie de pâine prăjită și o salată de sezon.

Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la omletă cu telemea

  1. LuxDesign28 spune:

    Ce bine arata🙂 De-abia astept sa fac o portie sau doua. Am aproape toate ingredientele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s