somn cu legume

Sunt zile în care trebuie să mâncăm peşte, nu pentru că ne obligă cineva dar aşa simţim, c-ar fi cazul să mai uităm de celelalte cărnuri păcătoase şi să acordăm o șansă şi peștelui. De leneş ce sunt, eu m-am gândit de îndată la un file, că scap şi de curățat peştele şi de ales carnea de pe oase. Ce-i drept, scapi şi de ceva bani în plus, dar merită. Cu un file de somn, treaba merge repede, ca într-un soi de distracție.

Ingrediente (pentru 3 porţii): 600g file de somn, 2 ardei kapia, un morcov, o ţelină mică, o legătură de pătrunjel, o lămâie, 100ml iaurt, 4 căţei de usturoi, sare, piper, coriandru, ulei, sos de soia, ghimber, boia iute, amestec de faina albă cu făina de mălai în proporție de 1 la 1, 100g.

Prepararea, oricât de încet ne-am mişca, nu durează mai mult de 30 de minute. Spălăm puţin peştele, îl zvântăm pe un prosop de hârtie, îi dăm sare piper şi coriandru, îl porționăm  şi îl lăsăm să se odihnească la rece până ce isprăvim cu legumele. Nici aici nu-i mult de lucru: curățăm şi spălam legumele, după care le tăiem finuț sub formă de bastonaşe, lungi de vreo 3-4 cm. Apoi, încingem ulei într-o tigaie şi începem prin a căli ţelina şi morcovul cu o jumătate de linguriță de ghimber. La un interval de trei minute adăugăm şi ardeiul iar spre final, adică după încă 3-4 minute, boabele de porumb, sare piper, sos de soia, boia iute,după gust şi jumătate din frunzele tocate de pătrunjel.

Frunzele rămase le amestecăm cu mujdeiul pe care îl preparăm din usturoiul zdrobit şi frecat cu sare, iaurt, şi 2 lingurițe de zeamă de lămâie.

Odată ajunși aici, putem prăji peștele. Îl tăvălim prin amestecul de faină şi mălai şi îl perpelim vreo 4 minute în ulei încins. Atât. În servim cu garnitura de legume şi stropit cu sos de iaurt şi usturoi, care tot un fel de mujdei este.

Poftă bună!

PS Lângă pește vinul alb nu e niciodată de prisos.

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la somn cu legume

  1. Pingback: Despre Candida

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s