pateu din ficat de curcan

 

Ingrediente: 500g ficat de curcan, 200g kaiser, 200g unt, un ardei, 2 cepe, sare, piper, cimbru, boia iute, 100 vin alb.

Preparare: începem prin a curăţa ficatul şi a secţiona lobii în două sau trei bucăţi, după care îl lăsăm să stea preţ de douăzeci de minute, la rece, într-o baie de lapte.Kaiserul îl curăţăm de şoric, îl tăiem felii şi îl punem la fiert în apă cu o foaie de dafin. Ceapa şi ardeiul le mărunţim fără sa ţinem seama de vreun principiu estetic, pentru că, oricum, în final vor ajunge în blender.

După ce am isprăvit aceste treburi, iar ficatul a stat destul la odihnă, îl spălăm bine  sub jet de apă şi îl lăsăm să se scurgă. Călim apoi ceapa şi ardeiul iar când s-au înmuiat puţin adăugăm şi bucăţile de ficat.Le lăsam sa se prăjească, întorcându-le pe toate părţile.      După vreo 3 minute adăugăm vinul, piperul, o idee de cimbru şi boia iute şi lăsăm totul la fiert cam 10 minute.                                                                                                                           E important să adăugam sarea doar la final, căci altfel ficatul se întăreşte. După ce sărăm, mai lăsăm să dea un clocot, două şi stingem focul. La sfârşit, când s-a mai răcorit şi ficatul şi kaiserul, le facem pastă într-un blender şi, cu această ocazie, încorporăm şi untul.

Asta-i tot. Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s