salata de hering

Felul acesta de mâncare, adică salata de hering are două variante, una de post şi una pentru mirenii ce nu-şi spală păcatele păzindu-se de gustul maionezei. Drept e că există şi maioneză de post dar eu zic că-i mai bine să ne lipsim de ea dacă nu putem mânca din cea făcută din ouă.

E vorba aşadar de o salată, pe care o putem încropi doar din  câteva  ingrediente, ce mai tot timpul ne sunt la îndemână: în primul rând un file de peşte afumat, de oricare sau de cel care nu ne supără la pungă, scrumbie, hering, ori somon, nu mult, vreo 300 de grame, un kilogram de cartofi, o ceapă roşie, 200g de măsline, un ardei gras, 200 grame de maioneză (făcută în casă) şi unu sau doi castraveţi muraţi. Sarea şi piperul se subînţeleg. De sare mai că ne-am putea lipsi, având în vedere că peștele şi mălinele sunt sărate, maioneza are şi ea sare iar cartofii îi fierbem în apă cu sare.

Prepararea nu durează mai mult de 15 minute, căci în timpul ăsta fierb cartofii iar noi facem maioneza şi pregătim celelalte ingrediente în forma cerută, ceapa julien, ardeiul bucăţele subţiri de vreo doi centimetri şi peştele la fel. Odată cartofii fierţi, îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcească, după care îi amestecăm cu restul materialelor şi cu puţin piper într-un castron.

Se serveşte cu salată verde, puţin ardei iute şi voie bună.

S-aveţi poftă!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s