improvizaţie cu paste

Se întâmplă să n-avem nici timp, nici chef de cumpărături dar, odată ajunși acasă să ne cotropească amarnic foamea. Mi s-a întâmplat şi mie şi atunci am improvizat. Rezultatul: paste cu capere şi cârnat afumat.

Ingrediente: paste, nu contează de care, eu am avut bavette, 4 căţei de usturoi, o lingură de capere, o jumătate de morcov, o jumătate de ardei, 200 ml de bulion, oregano, 100g cârnat uscat, ulei, pătrunjel verde, sare, zahăr, piper.

Prepararea este extrem de rapidă. Morcovul, ardeiul, usturoiul şi cârnatul le tăiem după cum grăitor vorbeşte imaginea.

Le supunem apoi unui  tratament termic cu ulei încins. Cârnatul şi caperele le adăugăm după ce s-au călit morcovul, usturoiul şi ardeiul.

Curmăm suferinţa acestei prăjeli cu bulion şi lăsăm să fiarbă totul vreo 5 minute, după care, înainte de a  stinge focul, adăugăm buruienile: oregano şi pătrunjel. Atât.

Se poate servi cu parmezan sau fără, în caz că avem intoleranță la prețul parmezanului.

Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s