salata de ton cu cartofi

O mâncare pentru zilele când n-avem chef să ardem prea mult gazul prin bucătărie, e asta, salata de ton cu cartofi. Am dat peste reţetă întâmplător – drept e că erau mai multe, dar am ales-o pe cea mai simplă –  şi nu m-aş fi gândit că asocierea dintre peşte şi cartofi poate avea un rezultat atât de spectaculos.

Ingrediente: 1kg de cartofi, 2-3 cepe roşii, 200g măsline negre, roşii cherry (vreo 15 bucăţi), 2 conserve de ton (bucăţi), ulei de măsline, sare, piper, mărar verde.

Prepararea e floare la ureche. Curăţam cartofii, îi spălăm, îi tăiem cubuleţe şi îi punem la fiert în apă cu sare. Când au fiert îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcească puţin. Îi amestecăm apoi cu celelalte ingrediente, cu ceapa, tonul, măslinele, mărarul verde, puţin ulei de măsline, sare, piper şi în final cu roşiile cherry, tăiate în două sau în patru. Atât.

Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s