piept de pui cu ciuperci şi orez

Ceea ce urmează e o mâncare sățioasă, sănătoasă şi rapidă, care are o variantă şi pentru vegetarieni, unde pieptul de pui îl înlocuim cu zucchini sau dovlecel autohton. N-avem prea multe cheltuieli cu ingredientele: un piept de pui, 300g ciuperci, o ceapă mare, un ardei roşu, 5 căţei de usturoi, 4 linguri de ulei, sare, piper, ienibahar (4-5 boabe), o legătură de pătrunjel verde, şi o cană de orez pentru garnitură.

Prepararea e extrem de simplă. Spălam pieptul de pui şi îl tăiem fâşii sau cubuleţe. La fel procedăm şi cu ciupercile. Ceapa şi ardeiul nu rămân mai prejos, doar că le ele le mărunţim mai cu grijă. Începem prin a prăji carnea, nu mult, zece, treisprezece minute, după care o scoatem într-un castron şi în acelaşi ulei călim ceapa şi ardeiul până ce se înmoaie şi sticlesc de plăcere. În acest moment le împreunăm cu ceapa şi le lăsam sa se bucure laolaltă încă vreo şase minute şi să bea puţină apă, bere sau vin alb (100ml), ce avem la îndemână. Când nivelul lichidului scade la un sfert din cât era, adăugăm şi ciupercile, piperul, sarea, ienibaharul şi usturoiul.                                                                                                                      

 

Peste vreo 4 minute ciupercile sunt ca făcute şi putem aroma totul cu pătrunjelul tocat. Gata! Se poate servi cu orez sau paste.

Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la piept de pui cu ciuperci şi orez

  1. miha spune:

    arata super cred ca este si bun

  2. mihailescu fabian spune:

    interesant si gustos. sincer nu am mai facut pana acum. insa pentru incepatori ca mine…nu ai precizat cand trebuie pus pieptul de pui. in rest totul e in regula.

    • mirceateorean spune:

      Am spus: „Începem prin a prăji carnea, nu mult, zece, treisprezece minute, după care o scoatem într-un castron şi în acelaşi ulei călim ceapa şi ardeiul până ce se înmoaie şi sticlesc de plăcere. În acest moment le împreunăm cu ceapa (bucatile de piept de pui) şi le lăsam sa se bucure laolaltă încă vreo şase minute şi să bea puţină apă, bere sau vin alb (100ml), ce avem la îndemână…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s