bavette cu ton

Ne este foame, vrem ceva bun, ne şi grăbim, n-avem chef să stăm prea mult în bucătărie… Soluţia: bavette sau spaghete cu ton, în 15 minute totul e gata.

Ingrediente: 400g bavette, una cutie ton bucăţi, în ulei vegetal, 2 linguri de capere, 5 căţei de usturoi, căţei mari, aproape dulăi, un ardei gras, 300g roşii cherry, sare, piper, măsline (opţional), ulei de măsline, mărar şi pătrunjel verde.
Preparare. Începem prin a pune apa la fiert iar când se întâmplă fenomenul  urmează şi  pastele, cu puțină sare. Până toate astea se întâmplă putem, lejer, pregăti sosul. Înfierbântăm ulei de măsline într-o tigaie şi punem  la călit ardeiul tăiat bucăţele, 2 minute. Urmează usturoiul şi caperele.

Apoi roşiile cherry, măslinele şi puţin piper – încă 2 minute. Sare s-ar putea să nu trebuiască, că şi caperele, şi măslinele, şi tonul au sare. Până şi pastele au sare, că fierb în apă sărată. Asta e tot. Scurgem pastele şi le amestecăm cu ce avem în tigaie, cu tonul şi cu verdeţurile.

 

Poftă bună şi un vin alb!

PS. Bavettele sunt niște paste asemănătoare cu spaghetele, doar că nu sunt cilindrice, sunt plate.

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s