ciorba de burtă de găină

Aşa ceva nu există, cum să existe! Găina n-are burtă, cum să faci ciorbă de burtă de găină? Cu toate acesta, eu aşa am botezat ciorba asta pentru că aduce foarte mult, ca gust, cu ciorba de burtă iar ca aspect se încadrează printre supele cremă.                                       Vorba lungă sărăcie. Faceţi ca mine şi nu veţi regreta.                                           Ingrediente: piept de pui, 700g, 2 morcovi, 2 păstârnaci, o jumătate de ţelină, 2 cepe, 2 cartofi măricei, o legătură de pătrunjel verde, o căpăţâna de usturoi, o lămâie, 3 gălbenuşuri, 400g smântână (sau lapte bătut), sare, un ardei iute (opţional).

Preparare. Pieptul se spală şi se pune la fiert cu puţină sare iar când avem grijă să îndepărtăm spuma care se adună deasupra. Când nu mai treabă cu spuma, putem adăuga şi zarzavatul, pe care în prealabil l-am spălat şi tăiat în bucăţele mai mari.

Doar cartofii rămân în stand by, ei intră în joc mai la urmă, după ce zarzavaturile au fiert deja 10 minute. Între timp, ca să nu ne plictisim, curăţăm usturoiul, îl tocăm şi îl frecăm cu puţină sare şi ulei pana ce devine păstos. În alt vas mai inițiem o  lucrare manuală, amestecăm bine 3 gălbenuşuri de ou cu 400g de smântâna – cei care au declarat război colesterolului, pot folosi lapte bătut. Cu acest amestec, cu usturoiul, cu zeama de lămâie şi cu ardeiul iute tăiat felii urmează să dregem ciorba.

Ei, până moşmondim mujdeiul şi amestecăm smântâna cu ou şi până mai bem câteva înghiţituri de bere – eu beau Meister, o apariţie timidă în lumea berilor, dar e garantat bere – se fierb şi legumele şi cartofii şi e cazul să le scoatem din oală. După ce se răcesc puţin, tăiem pieptul cubuleţe sau fâşii iar legumele le facem piure.

Piureul îl amestecăm cu zeama din oala şi ne ajutam de un blender ca amestecul sa fie omogen. Tot aici ai ajung şi bucăţelele de piept de pui, ardeiul iute, mujdeiul şi zeama de lămâie iar după ce au dat toate in clocot vreo 2 minute putem stinge focul şi cerceta dacă ciorba e destul de sărată şi acră. Dacă toate sunt pe placul nostru adăugăm smântâna cu ou din castron, amestecând bine în zeamă pentru o cât mai bună incorporare. Gata, ne decorăm opera cu pătrunjel verde şi o putem servi în compania unor crutoane.

Poftă buna!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s