crudităţi cu piept de pui

M-am gândit odată că, dacă salata beuf are la bază carne şi legume fierte, de ce nu s-ar putea face același lucru cu legume proaspete, mărind aportul de vitamine al acestora. Şi nu m-am mai gândit a doua oară, m-am apucat de treabă.

Drept ingrediente am ales 400g piept de pui, un morcov sănătos, o jumătate de țelină, un sfert de varză, 2 castraveți murați, un ardei kapia, 200g măsline negre, 3 linguri bune de maioneză, sare, piper, mărar.

Da, prepararea e migăloasă, căci morcovii şi ţelina se taie bastonaşe subţiri, cam la 2 milimetri şi lungi cam de 5 cm… Oricum, altă treabă nu avem până fierbe pieptul de pui – pieptul îl punem la fiert în apă cu sare şi câteva boabe de piper. Durează cam 14-20 de minute. Şi tot în vremea asta tăiem şi varza fideluţe şi apoi punem toate crudităţile într-un castron mare şi le frecăm cu puţină sare, până ce ni se pare că au devenit mai elastice. Cercetăm apoi pieptul de pui şi, dacă e fiert ( în mod sigur fierbe până ce isprăvim cu legumele) îl scoatem din apă şi îl lăsăm să se răcească, căci trebuie să-l facem cubuleţe. Până ce se răceşte, încropim rapid o maioneză scurtă, dintr-un gălbenuş de ou, o lingură de muştar şi vreo 3 linguri de ulei, o lingură de zeamă de lămâie şi un praf de sare… N-avem nevoie de maioneză prea multă, atâta cât să lege puțin ingredientele. Bun, când pieptul s-a răcit, îl facem bucăţele, îl amestecăm leguminoasele, cu măslinele şi cu castraveţii muraţi (pe care, în prealabil i-am „fidelizat”, adică, i-am tăiat şi pe ei fideluţe) şi cu maioneza. Urmează lovitura de graţie: piper negru măcinat (½ linguriţă) şi mărar verde tocat, după gust, o lingură, două… Atât.

Se poate servi imediat  sau când avem chef, într-un interval de 6 ore.

Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la crudităţi cu piept de pui

  1. editorcassh spune:

    trebuie de încercat, în weekend)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s