salată cu ton

De obicei, marile greşeli în alimentaţie le comitem la locul de muncă. Somnul de dimineaţă e prea dulce ca să ne preparăm ceva pentru masa de prânz şi lăsăm totul în voia soartei şi a firmelor de catering sau a fastfood-urilor. Eu vă propun o alternativă, mult mai ieftină  şi mult, mult mai sănătoasă: o salata de crudităţi cu ton. Se prepară repede, fără cheltuieli prea mari.

Ingrediente, pentru 3 porţii: un sfert de varză, un morcov mare, o jumătate de ţelină (150g), un adei kapia (roşu), o jumătate de castravete verde, un castravete murat, o conservă de ton („bucăţi”, că cel fulgi arată de parcă ar mai fi fost mâncat o dată), o jumătate de lămâie, sare, piper, câteva frunze de mărar şi de pătrunjel.

Preparare. Nimic mai simplu, tăiem totul, adică cruditățile, fideluţe de vreo 4-5cm cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, le punem într-un castron, le dăm puţină sare şi le frământăm uşor, să se răspândească sarea peste tot, apoi adăugăm tonul, împreună cu uleiul în care sălăşluieşte, castravetele murat (tăiat cubuleţe), zeama de la o jumătate de lămâie, piperul (după gust), frunzele tocate de mărar şi pătrunjel şi amestecăm încet, până când tonul se răspândește printre legume. Se servește ca atare, cu sau fără pâine, şi ține cu succes locul unui hot dog sau al unui gyros.

 

Poftă bună!

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s