penne ai due formaggi

E foarte adevărat că, din când în când, dacă nu putem mereu, nu e rău să mâncăm fără carne. Uite de asta, animat de astfel de gânduri, am creat un derivat de la pastele carbonara, pe care l-am botezat „penne ai due formaggi” şi care nu seamănă decât la nume cu preparatele italieneşti.

Ingrediente: pene, pentru patru porţii (400g), caşcaval, un soi mai gras 150g, parmezan 50g, smântână 150ml, un gălbenuş de ou, sare, piper, pătrunjel verde.

Preparare. La asta se descurcă şi un copil. Până ce fierb pastele în apă cu sare, încropim  sosul: răzuim caşcavalul fără nume, parmezanul şi, într-un castron, le amestecăm cu smântâna şi gălbenuşul de ou şi o idee de sare.

Când pastele sunt fierte, le scurgem, fără să le limpezim şi, aşa fierbinţi, le amestecăm cu sosul din castron. Se servesc imediat, cu puţin pătrunjel verde şi piper proaspăt măcinat.

Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s