apeluri la normalitate!!??

Ca să nu fiu acuzat de lipsă de imparțialitate, iată, mai jos, două „apeluri la normalitate” lansate de doi rezerviști, un colonel și un general de brigadă (ambii, în prezent,  cu pensii  mari și grase).

De notat simțul civic și patriotismul de care dau dovadă acești români care, după cum menționează, „au creat condițiile necesare în ’89 ca nemernicii să evolueze…„. Ei nu spun, dar o spun eu, au evoluat împreună și sunt cu toții la fel de nemernici. Domnul general vrea mai mult dar nu zice că și în prezent domnia sa are de 7 ori pensia unui dascăl! Dânsul  blestemă cătrănit și vrea „normalitate”, adică de vreo 15 ori pensia unui profesor, după principiul bunului simţ militar, să moară alții, noi s-avem!

Domnul colonel, e la fel de patriot. Probabil are și dânsul o amărâtă de pensie de vreo 4000 de lei și mai bine, deci nu ma miră ca vrea mai mult. Dacă un profesor se poate descurca cu 1300, un colonel, la clasa, rangul și educația dânsului, n-are cum. Tot educația îl îndeamnă    ca pentru o pensie mai mare, să-și adune camarazii în stradă, să fie chiar și agresiv, să facă contra campanii electorale, ce mai, să intre într-o stare de normalitate, căci problemele se dezbat și se rezolvă în stradă. Domnul colonel nu s-ar sfii chiar să ocupe Bucureștiul şi iarăși mă întreb, minerii să fi învățat lecția asta de la domnia sa, sau invers?

Lectură plăcută!

Domnilor colegi şi camarazi,
Dacă nici acum nu ne trezim şi nu ne unim într-o acţiune concertată inclusiv în stradă la Cotroceni Raia Portocalie ne va învinge şi ne vom merita soarta.
Trebuie să organizam o mobilizare exemplară dacă mai avem în noi spirit de militari şi dacă mai avem demnitate.
Eu cred că avem, iar pregătirea noastră militara şi intelectuală ar trebui să coaguleze o mişcare inteligentă la care să invităm marile agenţii de presă şi CNN, AP, ş.a.
Toţi care avem prieteni şi colegi în străinătate să-i înştiinţăm şi să le explicăm ce se întâmplă la noi şi cu noi cei care am asigurat în decembrie 1989 condiţii ca aceşti nemernici care ne conduc să evolueze şi să ne umilească în aşa hal încât să dispărem ca şi categorie socială.
Noi suntem cei care cu sacrificii am împins această ţară în NATO şi am făcut-o cu profesionalism şi dăruire, şi nu merităm să fim umiliţi de o gaşcă de indivizi rapace care nu mai pot fi opriţi decât de noi dacă suntem uniţi, coerenţi şi perseverenţi.
Domnilor, uniţi reprezentăm o forţă de care acestui ministru de 4 stele Oprea – blestemat fie-i numele alături de al stăpânului său de la Cotoceni – îi este frică.

General de brigadă (r) Mândru Ovidiu Mircea
Domnilor camarazi,
Urmare a situaţiei create prin atitudinea criminală a guvernanţilor portocalii privind pensiile militare, vă adresez rugămintea ca, pe lângă demersurile juridice, să se ia în calcul şi o mobilizare generală a tuturor filialelor şi simpatizanţilor pentru o mare demonstraţie de protest care să se desfăşoare în Bucureşti în maximum 30 de zile.
Trebuie să vadă toată ţara şi toate ţările lumii câtă scârbă au acumulat românii inclusiv cei în uniformă vizavi de preşedinte şi guvern.
Apreciez că este suficient să fim prezenţi ca o „mare mută” aşa cum am fost toată viaţa sau, cine ştie, poate această „mare mută” face ceva valuri mediatice şi politice.
Cred că este momentul să ne arătăm forţa şi în stradă chiar dacă ar fi să ne cantonăm câteva zile în Bucureşti aşa cum făceam în aplicaţii.
De asemenea să declanşăm de acum şi agresiv contra campania electorală şi chiar să ne facem compania noastră proprie.

Colonel (r) Marian DUMITRESCU

• Sursa: Cotidianul.

Reclame
Acest articol a fost publicat în vorbe și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s