Ţelină cu ciuperci şi măsline

Felul acesta e bun de o nouă experienţă culinară, de post, de pierdere de vreme şi, la urma urmei, chiar se poate şi mânca. L-am făcut aşa, într-o doară, să-mi demonstrez  că se poate şi s-a bucurat de o primire călduroasă.

Ingredientele sunt modeste: vreo 500g de ţelină, ciuperci, 300g, măsline, 200g, o lingură de făină, 150g smântână, 100ml lapte, o ceapă, 4 căţei de usturoi, 50ml bulion, zeama de la ½ lămâie, ulei, sare, piper şi cam atât.

Nici prepararea nu dă dureri de cap. Curăţăm ţelina, o spălăm, o facem cubuleţe şi o stropim cu zeama de la jumătatea de lămâie. Cu ciupercile aproape la fel, le spălăm şi le facem felii. Apoi, încingem ceva ulei într-o tigaie (2-3 linguri) şi lăsăm ţelina să se perpelească o vreme, să tot fie 5 minute, după care vine rândul cepei şi a ciupercilor, care pot sta şi ele la vorbe cu ţelina încă vreo 5 minute.

Le răcorim apoi cu laptele în care am desfăcut lingura de făină, smântâna şi bulionul, pe care le adăugăm pe rând, la intervale de câte un minut şi la urmă întregim adunarea vegetală cu măslinele.

Cam în 15-20 de minute, când ţelina e fiartă, aromăm fiertura cu un mujdei de usturoi şi o potrivim de sare şi piper după gustul nostru.

Vă spun din proprie experienţă că se poate mânca şi ca atare, cu puţină pâine prăjită, dar şi însoţită de şniţel, chiftele şi de ce-o mai fi voia omului.

Poftă bună!

 

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s