spaghete cu chifteluţe în sos de roşii

Asocierea dintre spaghete şi chiftele, sună total aiurea, la fel cum, la prima strigare,  nici maioneza şi chiftelele nu par a avea drumuri comune. Şi totuşi, ia priviţi cum arată finalul ostenelilor noastre:

 

Acum, dacă credeţi că nu merită, n-are rost să citiţi în continuare.

Ingrediente: carne tocată (eu am folosit tot de curcan), 600g , 2 felii de mâine muiată în apă şi stoarsă, un ou, 5 căţei de usturoi, pătrunjel, sare, piper iar pentru sos, o ceapă, 3 ardei copţi (merg şi necopţi), bulion, 700ml, 100ml de vin, pătrunjel verde, oregano, busuioc, sare, piper, boia iute şi vreo 4 căţei de usturoi.

 

 

 

De preparat se prepară uşor (atunci când te uiţi) , căci, la urma urmei, ar fi două etape, formăm şi prăjim chifteluţele şi, apoi, facem sosul. Despre chifteluţe am mai discutat şi nu sunt noutăţi, doar că soiul acesta de chiftele e mai mărunt

Le prăjim cât mai artistic, pe o parte şi pe alta şi le odihnim apoi pe un şerveţel să se mai scurgă de ulei. Când isprăvim cu prăjitul, că din atâta carne ies destul de multe ghiulele, în uleiul rămas prăjim ceapa şi ardeiul şi, de cum ni se pare că s-au înmuiat, le stâmpărăm cu vin iar mai apoi cu bulion şi lăsăm amestecul să dea un clocot , două , după care rostogolim şi chifteluţele în sos.

În acest moment, dacă între timp am pus şi pastele la fiert, munca noastră e aproape pe terminate: adăugăm mujdeiul de usturoi, adică usturoiul pisat, frecat cu sare, doi stropi de ulei, boia iute şi mai pe urmă puţină apă, piperul şi sarea, după gust şi gata… Câteva clocote, presărăm verdeţurile şi stingem focul.

Poftă bună!

PS . Dacă vi se pare că aveţi prea multe chifteluţe, lăsaţi un pumn de-o parte, amestecaţi-le cu nişte măsline şi oarece ciuperci opărite bine în apă cu sare, turnaţi deasupra o ţâră de maioneză (făcută în casă!!!), amestecată cu 2 linguri smântână…. şi aveţi un aperitiv pe cinste. Pe cuvânt, mie mi s-a cerut să-l repet cu prima ocazie, căci impresia generală a fost că s-a terminat prea degrabă.

Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s