vitralii

Se întâmplă în Oradea, aici se  întâmplă să dăm peste oameni talentaţi la tot pasul, cu toate că snobii dispreţuiesc talentele locale şi se aruncă frenetic spre lucrături artisticoase  venite de aiurea, de peste mare, de peste ocean ori de dincolo de Canal.
E bine să ştim că locuim într-un oraş care are o facultate de arte vizuale şi numele ei nu trebuie asociat cu reputaţia unui anume personaj, pe care politica l-a ridicat rector iar noi îl vom uita şi nu-i vom spune pe nume şi la fel vor păţi toţi cei asemenea lui.
Cu absolvenţii de la vizuale ne întâlnim pe stradă, în piaţă, la mall, în tramvai, la cafea sau la bere dar nu-i băgăm în seamă, căci ei nu ies în evidenţă prin nimic altceva decât prin putinţa de a vedea lucrurile altfel şi prin darul de a le imortaliza pe pânză hârtie, lemn sau sticlă. Oana Rob-Sonea este unul  dintre ei. Nu o cunosc personal dar mi-am bucurat ochii cu creaţiile ei pe sticlă. Specialitatea ei este vitraliul  iar ceea ce reuşeşte să facă în domeniu este de netăgăduit. Vitraliul e o treabă grea, căci mereu ai nevoie de sprijinul unui partener capricios: lumina.
Poate vreţi să vedeţi, poate vreţi să şi comandaţi… pe www.vitralia.ro  Iată:

Reclame
Acest articol a fost publicat în de altele și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s