chifteluţele

De multe ori tinerele gospodine şi proaspeţii gospodari se împiedică la feluri absolut simple, cum ar fi chifteluţele şi le ies nişte orori, ba prea prăjite, ba prea grase, ba prea unse, de nu-ţi vine să mărturiseşti de ce nu ţi-e foame când le vezi.

Lucrarea asta culinară e cât se poate de simplă şi n-are nevoie de prea multe ingrediente: carne măcinată sau tocată, după cum vă e voia, vreo 600g, (eu am rămas tot la carnea de curcan), două felii de pâine (fără coajă), înmuiate în apă şi stoarse mai apoi, 4 căţei de usturoi, un ou, sare, piper, şi un pumn de frunze de pătrunjel, tocate mărunt. Ei, câtă sare şi cât piper, nici nu pot să spun, dar câte o linguriţă din fiecare cred că-i de ajuns. 

  

 

Nici prepararea nu dă dureri de cap. Când toate astea ajung împreună într-un castron, e semn că se pot amesteca, frământa adică (cu mâna),  până când obţinem o pastă omogenă. Din această pastă formăm cu mâinile ude nişte ghiulele nu prea mari, pe care le lăţim apoi, ca să le pătrundă mai bine fierbinţeala uleiului din tigaie. 

Cam atât, după ce le prăjim, le depozităm pe un şerveţel, să se mai scurgă de ulei ş-apoi le servim cu ce ne-am propus, fie cu sos de roşii şi piure de cartofi, fie cu spanac ori le sacrificăm simple, pe post de aperitiv sau, tot ca antreu, cu maioneză şi ceapă. Eu am ales să le servesc cu spanac, ca fel principal. 

 Poftă bună!

PS. Nu de uitaţi de vin, vinul aduce nenumărate foloase, cum ar fi că protejează de bolile cardiovasculare, previne cancerul, prelungeşte viaţa, îmbunătăţeşte memoria, întreţine viaţa sexuală, întăreşte sistemul imunitar şi completează aproape orice fel de mâncare.

 

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s