dovlecel cu pulpă de curcan

Nici mâncarea despre care voi vorbi azi nu e nouă. De fapt, e o variantă de gulaş, doar că nu se face nici cu fasole, nici cu cartofi sau găluşte, ci cu dovlecel, zuchinni sau dovleac în toată regula, depinde ce ne iese în cale.
Ingrediente: 3-4 dovlecei, o pulpă superioară de curcan, cam la 700g, o ceapă, un ardei, o lingură de făină, 250g smântână, o crenguţă de mărar uscat, 100ml bulion, boia dulce, sare, piper, ulei, 4 linguri. Opţional, 5-6 rotiţe subţiri de ardei iute.
Preparare. Ca să pornim cu dreptul, pregătim ingredientele de bază pentru lucru, adică, curăţăm dovleceii, îi facem cubuleţe şi îi sărăm,
iar cu carnea procedăm în mod asemănător, o spălăm şi o tăiem, cu aproximaţie, tot cuburi şi o punem la prăjit în uleiul încins din cratiţă.

Până se prăjeşte carnea (pe care, din când în când, o mai răsucim şi o amestecăm, să nu se prindă ), avem tot timpul să mărunţim ardeiul şi ceapa. Cam 10 minute, dacă se prăjeşte carnea, nu mai mult, după care putem adăuga şi ardeiul şi ceapa.

Le lăsăm împreună încă vreo cinci minute, adăugăm şi boiaua ş-apoi le răcorim cu apă călduţă şi le lăsăm să fiarbă, bine să fiarbă, până ce carnea e aproape făcută.

În acel moment, când carnea poate fi mestecată cu uşurinţă, urmează dovlecelul şi mărarul.

Mult nu vor fierbe împreună, pentru că dovlecelul se face destul de repede. Dacă e cazul, şi sosul de pe carne nu e suficient putem adăuga bulionul şi vreo 100 de mililitri de apă, nu mai mult, că dovlecelul lasă şi el lichid.

Acum e momentul să potrivim fiertura de sare şi piper şi să ne pregătim de final, adică să desfacem treptat lingura de făină cu smântâna şi s-o adăugăm operei noastre culinare. Mai  lăsăm să fiarbă totul vreo 3-4 minute şi gata, se poate servi. Doritorii şi cei care nu bagă în seamă colesterolul, mai pot îmblânzi ceea ce li se pune în farfurie tot cu smântână, se înţelege.

Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în la cratita. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la dovlecel cu pulpă de curcan

  1. emalin spune:

    Chiar excelent!
    Fug imediat in bucatarie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s