Piept de pui cu ciuperci, smântână şi paste

Poezelele şi cugetările de tot felul nu ţin de foame deloc. Şi, pentru că zilele nu-s la fel, azi îmi propun o trecere de-a dreptul nesimţită, de la Borges la pieptul de pui cu ciuperci şi smântână. Sunt curios câţi vizitatori va avea Borges şi câţi reţeta. Aş pune un pariu dar  n-am cu cine, aş paria pe… Mai bine nu vă spun.

Ingrediente: puţine, un piept de pui, o ceapă, un gogoşar, 500g ciuperci, 300g smântână, mărar şi pătrunjel verde, ulei, sare, piper.

Preparare: Dacă ţi-e foame şi ştii să apeşi pe pedale, se prepară foarte repede. Într-o tigaie, în care am încins vreo două linguri de ulei, punem ceapa şi gogoşarul tăiate mărunt. Pieptul de pui, spălat şi tăiat cubuleţe, intră al doilea în joc, când ceapa a devenit sticloasă şi gogoşarul s-a înmuiat puţin. Cam în cinci minute pieptul de pui îşi schimbă culoarea şi ar fierbe dacă ar avea în ce. Îl ajutăm cu puţină apă (cât să nu acopere chiar de tot bucăţile de carne) şi îl lăsăm să fiarbă sub capac vreo zece, cincisprezece minute. Îl încurajăm cu sare şi piper. Cât timp fierbe pieptul de pui ne ocupăm de ciuperci, le spălăm, şi le tăiem în patru sau în şase dacă sunt puţin mai mari. Gustăm apoi pieptul de pui şi, dacă e fiert şi lichidul în care fierbea a scăzut aproape de tot, putem adăuga ciupercile. Le lăsăm vreo cinci minute să fiarbă în suc propriu, sub capac, amestecând din când. Mai putem adăuga puţin piper. Ciupercile iubesc piperul. După ce ciupercile s-au înmuiat puţin turnăm în tigaie smântâna şi mărarul verde tocat mărunt şi, cam în trei minute, putem opri focul.

Acest sos cu ciuperci smântână şi piept de pui îl putem servi cu paste scurte. Pur şi simplu, după ce pastele au fiert le amestecăm cu sosul şi cu puţin pătrunjel verde. În farfurie, dacă învălmăşeala de paste şi altecele ni se pare prea seacă, mai putem scăpa o dâră, două de smântână.

Poftă bună!

PS. Dacă n-avem paste acasă sau ni s-a urât de ele, toată lucrătura asta merge de minune cu o mămăligă fierbinte tratată cu parmezan ras.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în la cratita și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Piept de pui cu ciuperci, smântână şi paste

  1. anca valentina zice:

    pot sa folosesc ciuperci la borcan,deja fierte?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s