paste cu ciuperci

O altă mâncare, tot fără carne, simplă, sănătoasă şi la îndemâna oricui ar putea fi pastele cu ciuperci. Mie îmi plac ciupercile şi, ori de câte ori le găsesc un loc, le strecor în reţete fără nici un fel de reţinere. Ideal ar fi, ca pe lângă ciupercile de cultură să avem şi câteva ciuperci de pădure… Da’, merge şi fără, nu-i o tragedie.

Ingrediente: 500g ciuperci proaspete, un dovlecel, cam la 300 de grame, un gogoşar sau chiar doi, doi castraveţi muraţi, 5 căţei de usturoi, sare, piper, ulei, parmezan, două linguri de capere şi 3-4 roşii uscate la soare (am mai spus, capere şi roşii de felul acesta se găsesc conservate în ulei de măsline la orice supermarket mai răsărit sau la magazinele cu profil italienesc, în Oradea, La Bella Italia, de exemplu, unde preţurile sunt absolut rezonabile, chiar şi la parmezan) şi, bineînţeles, paste, 500g. De data asta am ales creste, nişte paste mai mărunte. Era să omit frunzele de pătrunjel; să nu uitaţi de ele.

Preparare: Dovlecelul îl, curăţam de coajă, îi scoatem miezul tăiem cubuleţe măricele, pentru că, oricum, va scădea în volum prin sotare. Până una alta, îi dăm puţină sare, să mai scoată apa din el. Ciupercile, le spălăm şi le facem si pe ele cubuleţe, nu foarte mici şi le lăsăm în aşteptare. Încingem uleiul într-o tigaie şi începem prin a prăji puţin usturoiul şi gogoşarul pe care le-am mărunţit în prealabil, caperele şi roşiile uscate, de asemenea mărunţite. Când usturoiul se răspândeşte prin încăpere şi gogoşarul începe să devină sticlos, putem adăuga dovlecelul iar la un interval de aproximativ 5 minute, ciupercile. Punem sare, piper şi opţional, puţină boia iute. Lăsăm totul să fiarbă sub capac până ce apa lăsată de dovlecel şi ciuperci începe să mai scadă.

Fierbem pastele şi le amestecăm cu ciupercile şi dovlecelul. Dacă amestecul ni se pare prea sec îl putem stropi cu puţin ulei de măsline. Apoi încorporăm castraveţii muraţi, tăiaţi cubuleţe mici, şi pătrunjelul verde şi lăsăm totul să se odihnească vreo zece minute. Servim cu fulgi mărunţi de parmezan.

Poftă bună!    

Acest articol a fost publicat în la cratita. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s