râsu’-plânsu’ (3)

S-ar putea să nu mai public din filmuleţe lui Viorel Gaiţă, cu toate că blog-urile de succes oferă cititorului şi momente de divertisment sau cel puţin pretexte pentru un zâmbet. Bănuiesc că autorul video-clipurilor a pornit cu intenţia onorabilă de a ne amuza dar, dacă vizionăm trei patru filmuleţe la rând, efectul poate cu totul altul, ne poate lovi supărarea şi, de acolo până la depresie mai sunt doar doi paşi, zâmbetul se transformă în grimasă iar buna dispoziţie e înlocuită de o tăcere apăsătoare…

Cum altfel am putea reacţiona, când, după ce ne-am prăpădit de râs, ne dăm în sfârşit seama că râdem de oamenii care ne înconjoară şi că specimene ca în filmele lui Gaiţă putem găsi la tot pasul, într-un număr îngrijorător de mare. Sincer, şi eu am încercat să mă amuz dar, mi-a trecut repede; acum sunt îngrijorat şi mă întreb dacă, cu o astfel de masă de manevră electorală, democraţia noastră mai are vreo şansă sau vom face şi în următorii 20 de ani aceleaşi greşeli, adică vom persevera la modul absolut diabolic?

Pe de altă parte, mă gândesc că aş putea speria cu filmuleţele astea şi puţinii oameni deştepţi care au mai rămas în ţară – zic asta pentru că, cu siguranţă, cei care citesc ce scriu eu sunt mai deştepţi decât mine. Unii sunt atât de deştepţi că au plecat deja demult şi îmi scriu de prin Canada, Germania, Anglia, Italia, Emirate, Ungaria, Cehia, Statele Unite, Spania, Finlanda… până şi în India, China şi Thailanda au plecat românii. Să fi devenit România atât de săracă în speranţe? Nici nu vreau să vorbesc despre asta.

Haideţi să mai vedem nişte proşti şi gata. Week-end plăcut!Reclame
Acest articol a fost publicat în vorbe. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s